Na základě pokynů z Kraje Vysočina připravila skupina žáků KČ3 pod vedením UOV Zdenky Klímové menu - kanapka s pomazánkou z červené čočky, bramboračka s houbami, cuketa ve slaninovém kabátku a sýrové peřině, krokety ze šťouchaných brambor, řez z červené řepy. Menu bylo nafoceno dne 18.10.2021 profesionálním fotografem. Fotografie budou použity v připravované kuchařce.
Touto kuchařkou chce Kraj Vysočina vybídnout k zamyšlení, jak se každý člověk může svým výběrem potravin a svou přípravou jídel podílet na zlepšení životního prostředí. Nabízíme cestu vedoucí ke změně smýšlení a návyků. Již při výběru potravin si můžeme položit několik otázek z různých úhlů pohledu, které budou zároveň návodem, jak se lze stravovat zdravě, chutně, bez plýtvání potravinami a s environmentálním přístupem k životnímu prostředí.