566 780 251

Svatební dort - obor Cukrář

Autor: UOV Natálie Velebová, Eva Valová | Zveřejněno: čtvrtek 3. března 2022 | 5x

Svatební den

Výběr svatebního dortu závisí nejen na chuťových preferencí svatebčanů, ale také na stylu svatby. Dort se zdobí podle vzhledu svatebních šatů a svatební kytice. K velkému svatebnímu dortu žáci upekli i malé dortíky, pro každého svatebního hosta jeden. Svatební dort je z piškotového korpusu, naplněného odlehčeným tvarohovým krémem s malinovou omáčkou. Je potažen marcipánem, doplněn jedlou krajkou podobnou krajce na šatech nevěsty a dozdoben živými květy, které byly sladěny s floristickými výrobky svatby. Sladká krajka na dortu vznikla ze směsi Vola colori. Směs se vyšlehá s vodou, roztírá na silikonové formy a suší v troubě. Hotová krajka je ohebná a lze s ní kreativně pracovat. Dnes jsou na svatbách módní tzv. Sweet bary, které svatebčany lákají svou nabídkou mini dortíčků, Tiramisu, Panna Cott, Tartaletek, slaného karamelu, Pavlova a mnoho dalších. Vždy ale záleží na přání novomanželů.
Na přípravě se podíleli žáci 2. ročníku oboru Cukrář.