566 780 251

Kuchař Vysočiny Junior 2022

Autor: Miroslava Šrutková | Zveřejněno: pátek 8. dubna 2022 | 3x

V úterý 5. 4. 2022 se v Havlíčkově Brodě uskutečnil další ročník soutěže Kuchař Vysočiny Junior. Soutěžním úkolem bylo zpracovat kuře o hmotnosti 1,5 kg a za 60 minut z něj připravit hlavní chod s omáčkou a minimálně jednou přílohou pro 4 osoby. Dále zpracovat 250 g kuřecích jater a taktéž za 60 minut připravit libovolný předkrm pro 4 osoby. Soutěžící spolu mohou spolupracovat a pomáhat si při přípravě pokrmu.

Naši školu reprezentovala Lenka Strnadová a Petra Urbanová (žákyně II.ročníku) pod vedením učitelky odborného výcviku Miroslavy Šrutkové.

Naším předkrmem byla domácí paštika z kuřecích jater se žampiony, brusinkovou omáčkou a kváskovým chlebem, která porotě velmi chutnala. Hlavním chodem bylo kuřecí prso plněné fáší z medvědího česneku s dýňovým pyré a máslovou omáčkou s rozmarýnem.

V obou kategoriích se naše děvčata umístila na krásném 6. místě. I když to tentokrát necinklo, byla to dobrá zkušenost na další cestě.

Jsme si vědomi náročnosti zadání a počet bodů není to nejdůležitější, oceňujeme odvahu se do soutěže pustit a udělat práci navíc, snahu, odhodlání a vytrvalost. Všem zúčastněným děkujeme za reprezentaci školy.