V pátek 21. října 2022 připravila Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod ve spolupráci s Českým bramborářským svazem třináctý ročník soutěže O bramborovou pochoutku Vysočiny. Šest dvoučlenných týmů složených z žáků gastronomických oborů škol Kraje Vysočina, Pardubického kraje a Nitranského kraje si poměřilo síly při přípravě polévky z brambor a bezmasého hlavního chodu, který musel obsahovat kromě brambor také houby a čerstvý sýr.
Podle vyjádření poroty si všichni soutěžící se zadáním velmi dobře poradili. Pokrmy byly chutné a na pohled lákavé.
Za naši školu se soutěže zúčastnily žákyně 2. ročníku oboru kuchař-číšník, a to Veronika Fialová a Lucie Vystrčilová. Děvčata připravovala krémovou bramborovou polévku s medvědím česnekem a křupinkami z anglické slaniny, jako hlavní chod pak zvolily pečenou cibuli na pivě plněnou bramborami s kozím sýrem s medem, pokrm doplnily omáčkou z restovaných lišek na červeném víně.
Žákyně si dovezly diplom za účast v soutěži a načerpaly další profesní zkušenosti.