566 780 251

Kurz studené kuchyně

26.–29. 2. 2024 | Autor: Eliška Klementová (HT2) | Zveřejněno: čtvrtek 14. března 2024 | 15x

Na naší škole Obchodní akademii a Hotelové školy Třebíč proběhl ve dnech kurz moderní studené kuchyně, kterého se zúčastnili žáci studijního oboru Gastronomie a hotelový management, učebního oboru Kuchař–číšník a také učebního oboru Cukrář. Tento kurz vedla lektorka Ing. Veronika Přepechalová, která u nás ve škole studovala obor Gastronomie a hotelový management. V současné době se naplno věnuje gastronomii. Kurz moderní studené kuchyně zahájil pan zástupce Nováček s paní učitelkou Necidovou, která zabezpečovala kurz logisticky. Všichni účastníci kurzu obdrželi složky, které obsahovaly receptury k jednotlivým pokrmům. Na tomto kurzu jsme pracovali pro nás s netypickými potravinami jako jsou například: fenykl, tapiokové kuličky, tofu a piniové oříšky, aj. Díky tomuto kurzu jsme měli možnost vyzkoušet studené pokrmy různých cizích kuchyní, například z izraelské kuchyně - Hummus a Falafel (Hummus je velice výživná kašovitá pomazánka z cizrny a sezamové pasty a pod názvem Falafel se skrývají pečené placičky z vařené cizrny), z asijské kuchyně - asijská omáčka, nakládaná zelenina a asijský salát.Během kurzu jsme byli rozděleni do týmů po třech žácích a společně jsme připravovali výrobky moderní studené kuchyně po následující čtyři dny. Současně jsme se učili spolupracovat ve skupinkách. Poslední den kurzu jsme obhajovali naše znalosti též písemným testem. Následně jsme si nachystali rautovou tabuli, kde jsme prezentovali velmi pestrou a širokou škálu všech našich připravených výrobků studené kuchyně. Výrobky na rautovém stolu představily naše týmy žáků i panu řediteli Novákovi, který všem účastníkům kurzu moderní studené kuchyně předal společně s lektorkou kurzu certifikáty. Kurz nám přinesl mnoho inspirací do praktického i odborného života. Rozhodně některé pokrmy zařadíme do našeho jídelníčku. Všechny pokrmy vypadaly velmi esteticky a lákaly ke konzumaci.

Děkujeme naší škole, že nám umožnila se dále rozvíjet v oboru gastronomie.