Ve únorových dnech letošního školního roku, proběhl u nás ve škole kurz studené kuchyně pod vedením odborníka z praxe pana Jiřího Johna. Tento kurz byl zaměřen na zdokonalení a získání nových zkušeností žáků ze tříd HT2 a KČ2. Kurz se stal skvělou příležitostí pro všechny milovníky gastronomického umění, kteří si chtěli rozšířit své znalosti o přípravě a servírování pokrmů studené kuchyně.
V únorových dnech letošního školního roku, proběhl na naší škole kurz studené kuchyně pod vedením odborníka z praxe, pana Jiřího Johna. Tohoto kurzu se zúčastnily třídy HT2 a KČ2. Jednalo se o skvělou příležitost pro všechny milovníky gastronomického umění, kteří si chtěli rozšířit své znalosti v oblasti přípravy a servírování pokrmů studené kuchyně.
Během kurzu se žáci naučili široké spektrum technik typických pro přípravu studených pokrmů. Mezi nejnáročnější patřilo vykosťování kuřete, příprava štrasburské kachny či filírování krocana. Dále si žáci osvojili přípravu sýrových, masových a rybích rolád, galantin, paštik a aspikových specialit.
Nechyběla ani výroba drobných delikates, jako jsou kanapky či sushi. Velký důraz byl kladen na estetiku, správnou kompozici na talíři (servírovacím skle) a kombinaci surovin, aby výsledný pokrm byl nejen chutný, ale také příjemný na pohled.
Kurz byl zakončen závěrečným testem, který prověřil znalosti a dovednosti všech zúčastněných. Každý žák měl možnost připravit vlastní pokrm podle osvojených technik a prezentovat ho na závěrečném rautu.
Kurz byl slavnostně zakončen již zmíněným rautem. Stoly byly krásně nazdobené a plné vynikajících pokrmů, které žáci během kurzu společně s panem Johnem připravili. Slavnostní akce se zúčastnil také pan ředitel, který měl možnost zhodnotit výsledky práce žáků. Pozváni byli rovněž rodiče účastníků a pedagogové školy. Na závěr byly žákům předány certifikáty, které potvrdily jejich zdárné absolvování kurzu.